top of page

Tenniskids

leeftijdstabel 2024 tenniskids.jpg

Tenniskids is hét KNLTB-tennisprogramma voor kinderen tot en met 12 jaar. Met speciale ballen, rackets, banen en oefeningen leren kinderende sport razendsnel te spelen. Kinderen wordt direct in een team met leeftijdsgenootjes geplaatst. Zo maken ze snel nieuwe vriendjes en werken ze samen naar duidelijke doelen toe. Samen spelen en plezier hebben; daar draait het om bij Tenniskids!

 

De visie van B.K. Racketsport is om sport toegankelijk te maken voor zoveel mogelijk kinderen en volwassenen. Tenniskids is dé manier om op een leuke manier in aanraking te komen met tennis. Wanneer kinderen met de juiste ballen en materialen op de voor hen geschikte baangrootte beginnen met tennissen, kan er op een leuke manier snel vooruitgang geboekt worden en zal er veel plezier in het spelletje ontstaan. 

Bij B.K. Racketsport wordt er gebruik gemaakt van kinderrackets, gekleurde ballen en trainingsmaterialen voor Tenniskids. Zo kunnen zelfs de allerkleinsten op jonge leeftijd beginnen met balvaardigheid. Om een goede, kwalitatieve Tenniskids training te verzorgen is het belangrijk om met de juiste tennismaterialen les te geven, die geschikt zijn voor verschillende leeftijden en niveaus. 

Kleuren en leeftijden 

Het Tenniskids programma bestaat uit verschillende fases: Blauw, Rood, Oranje en Groen. Voor de allerjongste jeugd is er Tenniskids Blauw. Daarna stroom je door naar Rood, Oranje en uiteindelijk Groen. Na Groen is een kind helemaal klaar om met de bekende gele bal op een hele baan te tennissen. Het doel van Tenniskids is om kinderen zo snel mogelijk het spel te laten spelen.

Tennis targets_edited.jpg

Tenniskids blauw

Leeftijd: 4 tot 6 jaar

Voor de jongste kinderen is er Tenniskids Blauw. In deze eerste fase maken kinderen, van 4 tot 6 jaar oud, kennis met de basis van tennis en de tennisvereniging. Door middel van speelse oefeningen ontwikkelen zij de eerste bal- en racketvaardigheden. De oefeningen, zoals tikspelletjes en balspelletjes met en zonder racket, zijn speciaal afgestemd op de leeftijd en de belevingswereld van een kind.

Blauwe baan

Tenniskids rood

Leeftijd: tot en met 8 jaar

In Tenniskids Rood maken kinderen, tot en met 8 jaar oud, verder kennis met het tennisspel. Ze leren de basisvaardigheden op het gebied van bewegen en coördinatie. Ze doen mee aan leuke activiteiten op de vereniging en spelen samen met hun team korte wedstrijdjes in de Rode competitie. Ook kunnen zij meedoen aan Tenniskids toernooitjes, die vaak maar een dag(deel) duren. 
 

In Rood spelen de kinderen met een zachte rode bal op een minibaan.

Rode baan

Tenniskids oranje

Leeftijd: 8 t/m 10 jaar

In Tenniskids Oranje wordt gewerkt aan de verdere ontwikkeling. De kinderen zijn in de leeftijd van 8 tot en met 10 jaar oud en leren nieuwe slagen en technieken die hen helpen om uiteindelijk te kunnen spelen op een grote baan. Kinderen die spelen in Oranje kunnen wedstrijdjes spelen door samen met hun team mee te doen aan de Oranje competitie. Ook kunnen ze deelnemen aan Tenniskids toernooitjes. Dit zijn vaak eendaagse toernooitjes, die door het hele land georganiseerd worden. De wedstrijdjes in Oranje duren net iets langer dan in Rood. 


In Oranje spelen kinderen met een oranje bal die geschikt is voor het spelen op een driekwartbaan.

Oranje baan

Tenniskids groen

Leeftijd: 10 t/m 12 jaar

In de laatste fase, Tenniskids Groen, bereiden de kinderen zich voor op het ‘hele baan’ tennis. Technieken en tactieken worden verder ontwikkeld, maar ook de atletische vaardigheden. Kinderen die in Groen tennissen zijn in de leeftijd van 10 tot en met 12 jaar oud. In Groen worden de wedstrijden langer en het competitietennis speelt een belangrijke rol. De competitie die bij deze fase hoort heet de Groene competitie. De Tenniskids toernooitjes die voor kinderen in Groen worden georganiseerd zijn vaak over meerdere dagen verspreid. Deze Groene toernooitjes zijn soms ook gekoppeld aan een open junioren toernooi.

 

Kinderen die in Groen tennissen spelen met een langzame groene bal op een hele baan.

Groene baan
bottom of page