Wil jij onze trainer zijn?

Elke woensdag in Uithoorn tijdens de opleiding geef ik tennisles aan vier kinderen van 6 tot 9 jaar. Het leuke hieraan is dat we alle spullen mogen gebruiken vanuit de KNLTB. Hoepels, pylonnen, allerlei kleuren en formaten tennisballen, markeringslint, markeringsbordjes en zo zijn er nog veel meer materialen die we mogen gebruiken.


De bedoeling is dat we wekelijks een tennisles voorbereiden met een lesvoorbereidsformulier waarbij we nadenken over alles! Echt alles! Waar zet je je pylon, je emmer, waar ga je zelf staan en wat voor oefeningen ga je doen. Waarom doe je deze oefening, met welk technisch, tactisch, fysiek en mentaal doel in het achterhoofd en hoe kan je de oefening moeilijker of makkelijker maken. Begin van de avond evalueren we gezamenlijk de les.


In het boek 'Wil jij onze trainer zijn?' staan allerlei tips, verhalen en informatie over hoe je het beste een les kunt opbouwen voor kinderen. Ook staan er leuke voorbeelden in hoe je het op een speelse en kindvriendelijke manier kan uitleggen. We krijgen ook biologische informatie over kinderen. Zo staat er bijvoorbeeld dat een kind zich niet langer kan concentreren dan zijn leeftijd + 2 minuten. Dat betekent bij een kind van 5 je dus om de 7 minuten een nieuwe oefening paraat moet hebben. Leuke en handige dingen om te weten!


Ik hoop dat ik binnenkort bij Zeemacht ook mijn eigen eerste tennisles kan geven aan tenniskids, want kinderen zijn zo enthousiast!13 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven