Lesgeven aan 34 kinderen

Afgelopen week heb ik les gegeven op basisschool de Rank en basisschool de Kameleon, beide in Julianadorp. Via bureau invaldocent maak ik uren bij verschillende basisscholen. Als de basisschool een aanvraag doet bij het bureau, zoeken zij er een leraar bij. Ik geef de gymles met specifieke tennisoefeningen.


Tijdens mijn tweede lesdag op basisschool de Rank, heb ik les gegeven aan verschillende groepen, met zes lesuren op één dag. Zo begon de dag om 09:15 uur met groep 3. Elk lesuur kwam er een hogere groep en uiteindelijk was groep 8 om 13:15 mijn laatste groep kinderen. Zo leuk om te zien hoe het leeftijdsverschil tijdens de les zichtbaar is. Het steeds aanpassen van de oefeningen per leeftijdscategorie is hierbij belangrijk, merk ik. En dat is ook één van de dingen die ik juist leuk vind, zodat je er steeds weer een andere draai aan kunt geven.


Met strakke en duidelijke regels liet ik de kids weten wat wel en niet mocht, en sprak ik mijn verwachtigen naar ze uit. Elk lesuur leer ik weer bij en de tijd gaat zo snel!


Met een enthousiaste groep kinderen sloot ik de dag af.


#2 - 🎾🥎


57 weergaven1 opmerking

Recente blogposts

Alles weergeven