Hoe ziet de vierde week van een beginnende tennisleraar eruit?

Dinsdag 5 oktober 2021, regen, regen en nog eens regen.

Gelukkig heb ik een nieuw regenjasje van Nike binnen gekregen en mag ik vanavond weer lesgeven aan vier enthousiaste cursisten!


De eerste drie weken van mijn carrière als tennisleraar zitten erop en wat is dit leuk! Het enthousiasme, de verschillende niveaus, de verschillende karakters van de cursisten en de steeds veranderende weersomstandigheden maken dit werk erg leuk. Geen dag is nog hetzelfde geweest en ik ga met heel veel plezier naar mijn nieuwe 'kantoor' , de tennisbaan. Het is dus echt waar wat ze zeggen. Als je het naar je zin hebt, heb je niet het idee dat je naar je werk 'moet'. Dan wil je gewoon lesgeven aan leuke mensen.


Gister ben ik begonnen met het voorbereiden van de lessen van deze week. Hier besteed ik heel veel tijd aan, omdat ik nog weinig ervaring heb en een goede les wil geven. Een goede voorbereiding is het halve werk, en dat blijkt ook zo te zijn. Steeds terugbladeren in de map met informatie vanuit de KNLTB opleiding, het zoeken van verschillende oefeningen die passen bij de lesvoorbereiding en de slagen die ik wil gaan oefenen met de cursisten en erg veel uren op de baan staan, zorgen ervoor dat ik met een goed gevoel de les in ga.


Vandaag begin ik de dag met een lekkere kop koffie en start ik met het zoeken van informatie over het maken van een algemene voorwaarden en een privacyverklaring. Deze tip kreeg ik afgelopen weekend van een andere tennisleraar uit Den Helder. Het is erg belangrijk om dit zo snel mogelijk goed op papier te hebben.


Vanavond heb ik vier volwassen cursisten waarvoor ik een service les heb voorbereid. Afgelopen woensdag heb ik dit geleerd op de tennislerarenopleiding en dit ga ik vandaag in de praktijk brengen.

Morgen start ik met een dag in Uithoorn van 11.00 uur tot 20.00 uur voor de 3e lesdag van de KNLTB voor de opleiding. Donderdag geef ik een privéles aan een enthousiaste volwassen dame en ontvang ik daarna twee nieuwe meiden die graag wat meer tactische tips willen ontvangen. Heel erg leuk allemaal!


#3 - 🎾


65 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven